Jelmezek

Visszanézve a blog történetét azt látom, hogy a legnagyobb érdeklődés a jelmezekről illetve a barbis dolgokról szóló bejegyzéseknél volt. Igyekszem kedvezni azoknak az olvasóknak, akiket ez a téma érdekel, ezért - bár közel sincs még farsang, előveszem a jelmezeinket, és leírom, hogyan készültek.

Évek óta ragaszkodunk hozzá a férjemmel, hogy magunk készítette jelmezt viseljenek a gyerkőceink a farsangon. Eddig mindössze két alkalom volt, mikor vásárolt jelmezt viseltek. A jelemezek kivitelezéséhez óriási segítség a Pinterest, illetve az, hogy évek óta hobbink a kézműveskedés, barkáscsolás, rengeteg eszközünk megvan. Azonban az alapok mindenkinél adottak, bárki el tudja készíteni otthon is - ha nem is pont ilyen, de hasonló kivitelben, kis kézügyességgel a jelmezeket. Nem feltétlenül törekszünk arra, hogy olcsóbb legyen, mint a bolti. Az egyediség a cél. Illetve komoly szempont, hogy kényelmes is legyen a gyerek számára, a bőrével né érintkezzen műszál és lehessen benne játszani.

Az első két jelmezünk még bolti volt. Annyira megtetszettek, jó állapotban voltak, és még a kivitelezés is igényes volt, ami azért nem mondható el a bolti jelmezek egy részéről... szóval Csinszka az első farsangját tök jelmezben töltötte. Ekkor még csak ismerkedett az ovival.



A következő évben - már igazi óvodásként - Hófehérke volt. Ez szintén bolti jelmez volt, ekkor már érlelődött, hogy jó lenne készíteni. Minél nagyobb a gyerek, annál nehezebb rá megfelelő jelmezt találni, ami jó állapotban van és viszonylag kényelmes is.


A következő éveben kitalálta, hogy Angelina Balerina szeretne lenni, így nem is volt más választásunk, mint a magunk készítette jelmez.  Mindig igyekszem költséghatékonyan dolgozni, de nem mondanám, hogy maradéktalanul sikerül is a dolog. Első lépésként mindenképp tájékozódjunk, hogy néz ki a karakter, mert - bár sokszor rápillantottam a mesére - valahogy szürkének gondoltam az egérkét, így vettem egy adag szürke polárt a jelmezhez, ami a mai napig megvan. :) Azóta előbb képeket gyűjtök, majd a Pinteresten is keresgélek a vásárlás előtt.

Végül ilyen lett:


A kisegér jelmeze az elsők között volt a blogbejegyzéseim között, így nem írom le újra a menetét, belinkeltem a bejegyzést, amit itt olvashattok.



Hamarosan jelentkezem a többi jelmezzel is. Ha nem is teljes egészében, de bizonyos kiegészítőket felhasználva, újragondolva, jól jöhet a farsangi készülődésben.
















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bútorok papírhengerből a Barbie-házba

Barbie Ház

Kandalló a Barbie házba DIY