Barbie ház - a tetőtér kicsinosítása

Rég nem frissítettem már, de a kicsik nagyon aktívak, kevés időm van, azt is inkább csatkészítéssel töltöm - majd arról is írok egy bejegyzést, ha nem felejtek el fázisfotókat készíteni.
A babaházunk tetőtere a kicsi babák birodalma. Van néhány százasboltos apróságunk, kicsi Barbienk és a Müllerben kapható Evi babánk. Szóval a gyerekrészleget kellett kialakítani. Igazából nem volt sok tennivalóm, inkább a beszerzési helyek miatt írom a bejegyzést.
Íme a képek:

A falat eredetileg egyetlen süti mintás csík díszítette, a Kik-ben kapható többféle dekortapasz (mintás cellux - 180 Ft egy tekercs), abból próbáltam egyenes csíkot ragasztani. Közben a lányom szerzett a Lidl-ből egy ív kislányos matricát. Megbeszéltük, hogy a babaház falaira ragaszt belőle. Ide jutott a legtöbb, az alsó szint matricátlan... :)
A bútor egy kicsit kicsi ezeknek a babáknak is, de negyon jól mutat, és a fotel-kanapé-asztal-kisasztal-lámpa-fogas-komód összesen került 450 Ft-ba az Auchanban. Nem mondanám minőséginek, de munkám nem volt vele, a célnak pedig megfelel. A szőnyeg egy A/4-es filclap, melyet négyrét hajtottam, majd a széleit lekerekítettem. Az állatkák egy része a babákhoz volt, nnéhány pedig Kinder figura.



A sarokba fürdőszoba került, amit a Lidl-ben vettünk 2-3 éve. Ehhez kitalálok majd valami térelválasztót, addig a babák használják a földszinti fürdőt. :)

Szerintem sikerült elég jól berendezni a felső szintet, és tényleg nem került sok pénzbe, sem sok időbe. Akár karácsonyi ajándéknak is el tudom képzelni mindezt egy cipősdobozban megvalósítva. Ott az oldalakat maradék tapétával, színes kartonnal vagy fénymásolópapírral, esetleg mintás scrapbook lapokkal is díszíthetjük. A Lidl-ben alkalmanként szép papírkészletek kaphatóak, nem is túl drágán. 

A borús idő ellenére szép napot mindenkinek! Szívesen veszem a hozzászólásokat, észrevételeket! Ha tetszik az oldalam, lájkoljatok a Facebookon, ahol hamarosan nyereményjátékot indítok! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bútorok papírhengerből a Barbie-házba

Barbie Ház

Kandalló a Barbie házba DIY